Дебютния парфюм от Halle BerryHalle by Halle Berry – е нещо като “или го харесваш, или не” при маниаците на тема парфюми, но се справи добре на пазара. Не е чудно, че Coty сключи договор почти веднага за пускането на нов парфюм – Halle Pure Orchid. Както изглежда, те просто са взели същата идея – пясъкът и небето, но този път в лилаво.
Този аромат следва същата траектория. Помните ли как след пускането на страхотния парфюм Covet (Сара Джесика Паркър), излезе лилавия флорален парфюм Covet Pure Bloom? Същото се случи и тук. Pure Orchid има нотки на кактус, лимон, къпинов крем, звезден анисон, орхидея, голяма секвоя и пачули, но което трудно се усеща. Ароматът е описан като сладко-флорален с плодови подтонове и тропично чувство, но не ухае на нищо повече от “лилав флорален парфюм, сравнително по-скъп”. Не мирише зле и е доста по-сух и мек от Covet Pure Bloom, който намирам твърде сладък и силен.
Трябва да съм честна, че съм се напръсквала с него два пъти и не беше чак толкова зле. Струваше се да усетя прекрасните нотки, които са използвали, но по-леко екстравагантен начин.
Дасмки парфюм Halle Pure Orchid е лимитирана версия и е създаден от парфюмеристите Rodrigo Flores-Roux и Christophe Raynaud. Може да бъде намерен в опаковки от 15 мл за 16$ у 30 мл за 28$.