Chanel Cuir De RussieОт Perfume: Joy, Obsession, Scandal, Sin
“…Лесно си представям този аромат плава около стройна брюнетка, която върви уверено, чиито глас е свикнал да командва и чиито пръсти са леко почернели от тютюн.”
Уау! Кой би устоил на такъв парфюм? С леки промени сегашната Cuir de Russie е все още красива, но не същата аристократка от миналото. Тя все още е елегантна и хладнокръвна, но за нея вече не се пишат клюки.
През 1927 парфюмериста Ърнест Бо създаде Cuir de Russie, шест години след лансирането на No. 5. През 1983 Жак Полж преустрои Cuir de Russie, влагайки в него нотки на кожа и ирис. По-късно става част от линията Les Exclusifs.
В сайта на Chanel парфюмът е описан като “богат, дървесно-ориенталски” и е комбинация от върховни нотки на туниски портокалов цвят, бергамот и сицилианска мандарина. Сърцето съдържа жасмин, ориенталска роза, иланг-иланг, а основата е брезена нотка. Всъщност това, което аз помирисвам, е смесица от алхехиди, ирис, иланг иланг, кожа и сандалово дърво.
Още при първото помирисване рабираш, че Cuir de Russie е част от класиките на Chanel. Креамавите алхехиди, сдържаното цветно сърце и по начина, с който се сближава с кожата, белязват този дамски парфюм като сестричка на No. 5, но докато той е много чувствен, Cuir de Russie изглежда много по-интелектуална. Ирисът е силен почти колкото кожените нотки в аромата. Розата и жасминът лесно се забелязват дори при полъх на иланг-иланг и сандалово дърво.
Cuir de Russie можеби не е същото “лошо момиче”, което беше преди години, защото кожата и пушакът не шокират толкова много. Можеби командващите, хазартни жени, носещи костюми през нощта, не се впечатляват от татуирания, силиконов, нощен живот. Или просто Cuir de Russie си е изгубил блясъка.
Но все пак Cuir de Russie е все още прекрасен (поне за мен). Различава се от останалите нови парфюми не толкова по дързостта си, колкото до елегантността и лукса. Изглежда скромна, но уверена с разтуха, финост и интелект.
Дамски парфюм Chanel Cuir de Russie може да бъде намерен в опаковки от 200 мл като част от линията Les Exclusifs. Повече информация за къщата може да намерите в категория Марки.