Малка парфюмерийна къща, основана в Париж през 2000 от Фредерик Мал, правнук на на Серджио Хелфтер-Лойхе (приятел от детството на Кристиан Диор, който му помага да основе марката за парфюми Dior) и племенник на Луи Мал.
Мал е залага на качествените материали, вместо на скъпите опаковки. Той е вдъхновен от престижната френска къща Gallimard, която слага на своите книги прости, кремави на цвят обложки с опростен червен шрифт.
“Gallimard не само публикува произведения на най-добрите автори за времето си, но и неговите книги изглеждат както нищо друго.” обяснява Мал. Той оприличава книгите на вечните дизайни като колата Порше и фотоапарата Лейка. “Казах си, че ще направя колекция от парфюми каквато е колекцията от книги на Gallimard”. Мале продъжава “Цялостната идея беше да ги пусна в пряк контакт с публиката”.
Лансирването на парфюми започва през 2000 с Une Fleur de Cassie, En Passant, Lys Mediterranee, Noir Epices, Angeliques Sous La Pluie, Iris Poudre, Lipstick Rose, Le Parfum de Therese и Musc Ravageur. По-късно излизат Cologne Bigarade, Bigarade Concentree, Vetiver Extraordinaire, L’Eau d’Hiver и Une Rose.
Нови парфюми: Carnal Flower (2005), French Lover (2007), Outrageous (2007), Dans Tes Bras (2008), Geranium pour Monsieur (2009)
Продуктите на Frederic Malle Editions de Parfums могат да бъдат намерени в по-големите парфюмерии и козметики.
Уебсайт: http://www.editionsdeparfums.com/