През 1904 Франсоа Споторно се премества в Париж, променя името си на Коти и започва своя бизнес с парфюми. Той е един от първите, който осъзнава колко е важна опаковка и бутилката на парфюма. Така неговият бизнес се разраства докато не стане най-богатият мъж във Франция. Той почива през 1934.
Безспорно неговият най-известен аромат е Chypre (представен през 1917). Други известни парфюми на марката са L’Origan, L’Aimant, Jungle Gardenia, Emeraude, des Bois (1941), Vanilla Musk (1972) и Vanilla Fields (1993).
Историята на модерната компания Coty, Inc е твърде сложна за да се разкаже тук, но тя е една от най-големите компании за козметика и парфюми в света. От самата компания Coty са пуснати в продажба само няколко аромата. Другите идват от други марка в портофолиото на Coty. През 2005 Coty закупува бизнес-компанията за парфюми Unilever и така клонове на Coty стават Calvin Klein, Cerruti, Vera Wang, Chloe и Lagerfeld. Coty се дели на два подраздела: Coty Beauty, който произвежда пазарни марки като Adidas, Aspen, Celine Dion, David and Victoria Beckham, Desperate Housewives, Esprit, Jovan, Isabella Rossellini, Kylie Minogue, Mary-Kate & Ashley, Miss Sixty, Shania Twain и Stetson; и Coty Prestige, който търгува с престижни марки като Baby Phat, Calvin Klein, Cerruti, Chloe, Chopard, Davidoff, Gwen Stefani (LAMB), Jennifer Lopez, Jil Sander, Joop!, Kenneth Cole, Marc Jacobs, Nautica, Phat Farm, Sarah Jessica Parker, Vera Wang и Vivienne Westwood.
Уебсайт: http://www.coty.com/