Tom Ford Musk

Царедвориците през 18 век, който са обичали аромата на мускус, не са и подозирали как може да се изпозлва той в модернизма, както го е използвал линия за парфюми Tom Ford. Tom Ford-овият аромат на мускус е много изтънчен, напълно изчистен от неприятните жлези и торбички.
Бялата мускусова колекция от четири нови парфюми добавя по-светъв, женствен характер на линията за парфюми Tom Ford. Този нови, „бели“, мускусови аромати са фини и са пуснати 2 пъти през специална технология за изчистване на всичко „мръсно“ и животинско.
Дамски парфюм Urban Musk
(жасмин, бял пипер, амбрете, кимион, мускус, мед, черна слива, тамян, тонкинов кускус, бензое)
Парфюм за жени Urban Musk започва със зелен жасмин (за разлика от нотките в другите парфюми, жасминът в този е причистен). Пипер добавя полъх на „лош дъх“ на началото. Когато дамски парфюм Urban Musk се развие, усещам благоухаен мед и кимион, със слабото присъствие на мускус. Бих казал, че парфюм за жени Urban Musk е по-бежав отколкото бял; за момент става много твърд и тъмен аромат, но разбира се за момент за разлика от другите парфюми в колекцията на Tom Ford. На първото пръскване си помислих: „Ще со го купя!“, но когато използвах цял тестер за да получа по-реална представа за този парфюм, станах по-малко възторжен. Парфюм за жени Urban Musk завършва в приятен, прозрачен, кехлибаров аромат (аромат, който мога да получа с някой евтин парфюм).

Дамски парфюм Jasmine Musk
(иланг иланг, ирис, жасмин, ванилия, пачули, сандалово дърво, ветивър, цитрус, кехлибар, мускус)
Този парфюм започва с жасминов мускус и чиста, превзета и автентична нотка банан. Чувствен жасмин и иланг-илаг се добавят към аромата за неговото подслаждане; жасминът е сладък, поръсен с ванилова захар. Когато ароматът изсъхне, жасминът изтънява и се появява женствена нотка на мускус. Ароматът на този прекрасен парфюм е много светъл, с много изтънченост и неспираща енергия. Мнозинството от нотките, записини горе, на Jasmine Musk или се крият, или са в малки количества.

Дамски парфюм Musk Pure
(иланг-иланг, бял пипер, бергамот, жасмин, лилия, ирисов абсолют, тонка, бензое, пчелен восък, мускус)
Парфюм за жени Musk Pure от Tom Ford ухае на бензое и тонкови-ванилични нотки; води се „изключително женствен парфюм“, но за моя нос Musk Pure е unisex (подходящ за мъже и жени) парфюм. Musk Pure не е чак толкова интересен, не представя нищо ново и не си струва 180-те долара, но е единственият парфюм, който бих носил от колекцията, естествено ако падне от небето в моята ръка (не бих си позволил да дам толкова пари за парфюм, след като мога да ги взема от моя магазин за парфюми на ниски цени). Парфюм за жени Musk Pure много наподобява на дамската версия на Givency Pi.
Предпочитам други мускусови аромати в стил Koublai Khan и White Musk. Дамски парфюм Musk Pure определено не заслужава да е Tom Ford Private Blend (личната серия на Tom Ford). Този парфюм може да бъде намерен на префенциална цена от 249 лв в ауторизираните магазини на Tom Ford.

Дамски парфюм White Suede
(българска роза, сафрон, мащерка, чай, олибанум, лилия, бяла кожа, велур, кехлибар, сандалово дърво и мускус)
Както френската дизайнерска къща за парфюми Montale розо-сафронови аромати и го пусна на пазара за бебешки аромати, така и Tom Ford направи същото с White Suede – евтин аромат на източната парфюмерия. Роза, сафрон и олибанум е вече изтъркана през годините комбинация. Дразнеща нотка, която идва най-вероятно от чая, се появява в началото и „билкова“ (от билка) аромата за минута-две. Старомодният аромат е по-скоро звездица отколкото примадона. Както и да е, комбинацията от кожа, велур, кехлибар и сандалово дърво и мускус прави аромата женствен. Бялият велур засенчва аромата на мускус в края. Дамски парфюм White Suede притежава абсолютно невероятна (или пък да каже абсолютно плашеща?) сила на устойчивост.