Bvlgari Omnia

Дамски парфюм Bvlgari Omnia, създаден от парфюмериста Албарто Морилас, е лансиран през 2003. Ароматът е вдъхновен от подправките, които е открил Марко Поло по времето на своите прословути пътешествия. Описва се от Булгари като “трибют към традицията на великите ориенталски парфюми, помогнали за създаването му”. Нотките включват черен пипер, мандарина, чай “масала”, жълт минзухар, джинджифил, кердамон, градински карамфил, канела, индийско орехче, бадем, шоколад, лотусов цвят и сандалово дърво.
Omnia притежава светли, цитрусо-пиперливи връхни нотки на фона на дървесина и подправки. Шоколадът и бадемът присъстват по-слабо, но от тях наистина могат да ви потекат лигите. Всичко това изсъхва до красиво, много фино сандалово дърво със сухи подправки. Минзухарът и кердамонът са най-забележими, но от време така силно се усещат джинджифил и карамфил.
Въпреки изобилието на тежки подправки, ароматът е много лек и “прозиращ” през цялото време и съвсем леко сладък. Този парфюм е един от любимите ми и го нося с удоволствие през топлите дни. Чувала съм оплаквания за трайността му, но при мен нямаше такъв проблем – усещах го през целия ден.
Флаконът е стъклен отвътре, а отвън пластмасов – има формата на два вплетени пръстена. CPC Packaging обяви тази бутилка за една от най-добрите за 2003, въпреки че не играе никаква роля за мен, макар и да е находчива. Не обичам да усещам пластмаса, когато докосна парфюма си.
Bvlgari Omnia може да бъде закупен от нашия онлайн магазин за парфюми на цена от 31 лв за 65 мл.