Bvlgari Pour Femme

Заинтригуван съм да чета мнения за парфюмерийната къща Bvlgari. Можеби най-комерсиалният парфюм на линията е Aqva Pour Homme. Аз мисля за Bvlgari като една от добрите големи марки, въпреки че техните парфюми не са особенно новаторски, ми допадат и бих определил като приятни – примерно Bvlgari Pour Femme.
Bvlgari лансира Pour Femme през 1994. Това е вторият парфюм на линията (първият е Eau Parfumee au The Vert представен през 1992) и първоначално е бил известен като “Bvlgari”. Представен е бавно в САЩ ограничавайки го главно в около 40 парфюмерии:
“Ние смятаме, че нещата в парфюмния бизнес става твърде бързо и лесно. Можеби най-добрият начин да прекосиш безпорядъка е да бъдеш по-кротък и изискан за лансацията.” (от Women’s Wear Daily, 6/17/1994)
Ще оставим настрана това колко “тихо и изискано” може да бъде лансирането на един парфюм през 2009, но забележете, че Bvlgari все още инвестира в Pour Femme – през 2006 го релансираха с рекламно лице Кейт Мос.
Първоначалният аромат е създаден от парфюмеристката Натали Лорсон и София Гройсман. Началоно е цитрусово, но с допир на сладки плодове и горчива зеленина (нотки: палисандрово дърво, иланг-иланг, портокалов цвят, бергамот , жасминов чай, теменуха, мимоза, роза, ирис, ветивер, мускус, праскова, малина и тубероза. Сърцето е напълно флорално: за моя нос розата и теменугата са най-изпъкнали, но ще забележите също жасмин и мимоза. В ранните фази ароматът е сух и колкото повече е върху кожата, толкова по-сух става. Основата е топла и дървесно-мускусова.
Дамски парфюм Bvlgari Pour Femme не е нещо, което бих нарекъл секси, но има лек светски и тъмен намек в основата, която издига аромата до романтичност и красива женственост.
Bvlgari Pour Femme може да бъде намерен под формата на тоалетна вода, парфюмна вода и парфюм. Пробвал съм единствено парфюмната вода от първоначалната версия и не знам дали има разлики между тази и новата с рекламно лице Кейт Мос. Очаквайте и скоро в нашия онлайн магазин на цена от 39 лв!