Попитайте ме как „мирише“ диаманд и ще трябва да се замисля ( вероятно някои хора не биха се замислили и веднага биха измислили асоциации – диамант мирише като ледено шампанско, коприна, червени рози, злато…). Питайте ме как мирише тюркоазът и веднага ще ми дойде идея, не толкова св

Olivier Durbano Turquoise

ързана с реалния аромат на този скъпоценен камък, колкото до мъжки парфюм Turquoise от дизайнерска къща Olivier Durbano. Тибетски будистски бижута и религиозни сечива са покрити със син тюкоаз, който символизира небето, водата и дуговното превъзходство. Аз самият не съм бил никога в Тибет, но си предствям, че Тибет ухае на „студ“ и свежест със солен тамян и растителни нотки. Olivier Durbano Turquoise Eau De Parfum пасва идеално на моите тибетски, тюркоазени фантазии.парфюм Olivier Durbano Turquoise
Преди години в киното бял гледал документалния филм „Солните хора от тибет“ и бях смаян от драматични пейзаж във филма и високопланинските езера на Тибет (Езерото Намтсо е нак-високото солено езеро в света). За моя нос мъжки парфюм Olivier Durbano Turquoise е солен морски аромат с доволовим лотусов цвят, водна лилия и сухи сламени нотки. Миксирани с морски плодови смески, смолиста роза, минерален терпентин и мек тамян. Turquoise апелира към преживявания от горящ тамян на езерното светилище (Будистките поклонници горят тамян докато вървят покрай свещенното езеро Намтсо).
Turquoise е аромат по-слаб на тамян от моите фаворити в линия за парфюми Durbano (Black Tourmaline и Rock Crystal), и си струва да се пробва за тези, които обичат техния парфюм да е по-слаб на пишак и по-чист. Съдържа нотки на терпентин, малина, елеми (вид смола), сомалийска смола, кориандър, хвойна, ароматна тръстика, лотус, фикус, лилия, мед, смирна и амбра.
Olivier Durbano Turquoise е летен тамянев аромат, чиято настойчивост и упоритост са добри. Turquoise е на разположение в опаковка от 100 мл на цена от 199 лв.