YSL Parisienne

Линия за парфюми Yves Saint Laurent представи най-новото си творение преди броени дни – Parisienne. Ароматът на Parisienne е насочен към жена, твърде стара за Elle, но достатъчно зряла, за момински аромати, общо взето жена в 30-те. Какво друго знаем за тази жена? Е, тя е със свободен дух и тяло. Тя не е от Париж, но чертите на Париж се крият дълбоко в нея, защото тя знае как да обича и живее. В края на деня тя все още е с дрехите от предната вечер, но това не е скалндално – това е свобода (поне така казвя тя). Ако се чудите как изглежда тя, е, тя изглежда както Кейт Мос в черна кожа, седейки на задната седалка в колата, докато се подготвя за някоя киносцена.Yves Saint Laurent Parisienne

Elle беше доста добър избор за парфюм преди години – един наистина господстващ аромат за млади дами. Чудех се какво да очаквам от Parissienne. Името и дизайнът на бутилката са очевидно свързани с оригиналния аромат Yves Saint Laurent Paris, лансиран през 1983, с мирис създаден от парфюмерия Софиа Гройсман (тя работи заедно със Софи Лабе върху Parisienne). Нотките – винилов акорд, червена боровинка, къпина, дамаскова роза, теменуга, божур, пачули, ветивър, сандалово дърво и мускус – звучи сякаш те изобразяват модерен вариант на Париж и някои източници го наричат “по-остър, по-млад мирис от традициония аромат Paris от YSL”. Но водещи критици от Париж са напълно разногласни с информацията в сайта на Yves Saint Laurent, а според пресата YSL вече са лансирали безброй много вариации на техния аромат Paris.

Както и очаквах, намекът на дамски парфюм Paris отдава своя намек, но Parisienne няма нищо общо с нотките на Paris, които са най-често фини и плодови вариации на темата Paris. Parisienne започва с пенеста теменугова роза и капина. Върху хартия нотките на капина имаха силноизявен аромат и така Parisienne се чувства светъл и бодър; върху кожа нотките на капинае изветряват бързо, но тогава идва ред на розата: в този случай Parisienne не е ясно изразен растителен аромат какъвто беше Paris. След отихването на плодовете, чувството е мъгляво, почти тъжно. Реално погледнато, акордът от винил е силно забележим в началните етапи, но после изчезва и се появява отново в следващия час или повече. Основата се състои тъмно мускусово дърво и пачули. Дамски парфюм Parisienne от линия за дамски парфюми Yves Saint Laurent след изсъхването си става по-безжизнен и студен. Олекотяването на аромата е явно с цел създаване на усещане за сексапил (и явно успява).
Yves Saint Laurent Parisienne може да бъде намерен в опаковки от 30 мл (60лв) 50 мл(89лв) и 90 мл(119лв).