L’Artisan Parfumeur Havana Vanille

Havana Vanille е най-новият аромат, който да се присъедини към пътническата серия L’Artisan Parfumeur. Той следва Bois Farine, Timbuktu, Dzongkha и Fleur de Liane – никак лоша компания. В този момент ние тръгваме към Куба:
От вибриращите Салса ритми, неговите известни пури и кубински ром, е сигурно, че има нещо магическо относно Havana. Това е място, което контрастира всички други. Мистериозният аромат е спомен за пътешествия около света, за носталгията от прекосяването на седемте морета за да откриеш даличени съкровища.
Парфюмеристът Bertrand Duchaufour, който създаде цялата ароматна пътническа серия na L’Artisan, чиито нотки включват ром, карамфил, сушени плодове, нарцис, тонка, хелихрисум, ванилия, пушни гори, мъх, балсам. Звучи добре, нали?L’Artisan Parfumeur Havana Vanille парфюм

Hvana Vanille започва с пикантен ром и ванилия, и то в големи количества: той е богат и топъл с крехи подтонове на нещо като сушени кайсии, варени в зимни подправки. Той е лаком, дори дъвчлив, въпреки тежката емфазия от ванилия. L’Artisan описва сърцето като ” фин алианс от нарцис, тонка и българска роза, напомнящи на тукощо откъснати тютюнови листа, медно сладки и меки. Основата е дървесно-мускусова, леко смолиста, леко кремава, пушакова и силно валинична, въпреки че тези стъпки те са толкова богати и дъвчиви както началото.
Havana Vanille ми напомня на дамски парфюм Spiritueuse Double Vanille от дизайнерска къща Guerlain в някой отношения. Въпреки че някои нотки съвпадат, Havana Vanille е по-тежък при ванилията и по-светъл при пушака.
Лично на мен ми допада парфюмът. Определено е есенно-зимен аромат, но съм го използвал и през лятото..
L’Artisan Havana Vanille е лансиран през Октомври и е на разположение в опаковки от 50 мл (149лв) и 100 мл (199лв).